Motius per començar a ballar

D’entre totes les activitats esportives que podem fer per estar en forma, n’hi ha una que destaca especialment entre les altres. Ens referim al ball. Ballar és un esport que no és un esport, amb el qual podem tonificar el nostre cos sense adonar-nos, alhora que ens divertim, coneixem gent i millorem la nostra coordinació i flexibilitat. Si encara no coneixes tots els avantatges de ballar i de totes les disciplines que hi ha relacionades amb això, no deixis de llegir els nou motius que tenim perquè comencis a moure l’esquelet … Ja!

És una activitat mil·lenària, amb la qual els nostres avantpassats expressaven tota mena de sentiments i que ha arribat als nostres dies de mil i una formes diferents. Ballar és l’activitat física més antiga que es coneix (si exceptuem córrer) per part de l’ésser humà.

Per això no hi ha excusa que valgui per no ballar. Qualsevol pot practicar-lo i beneficiar-se de les seves virtuts. És una activitat que millora la nostra anatomia del cap als peus, a més que passem una bona estona! Però, per si encara no estàs convençut, aquí van unes quantes raons per començar a ballar:

1. Un potent exercici cardiovascular: Ballar és un exercici similar al ‘running’, a anar en bici o nedar. Gràcies al ball ‘cremarem’ greixos i la capacitat i força del nostre cor s’incrementarà com mai havíem imaginat. La teva resistència també es veurà augmentada i això et permetrà estar capacitat/da per a reptes majors en només un parell de mesos.

2. Tonifica tot el cos: Al ball no només intervenen cames i glutis, sinó que és un dels ‘esports’ que entrenen tot el cos. Abdomen, braços, esquena i pectorals es veuran beneficiats d’això. Com que és un exercici integral, tot el nostre cos es veurà involucrat en l’execució dels moviments, així que veuràs com el teu greix corporal disminueix a tot arreu. I si vols una dada important, apunta: en una sessió de ball de moderat a intens pots ‘cremar’ fins a 500 calories.

3. Especialment indicat per a les nostres cames: Varius, cames cansades o inflades, cansament articular … El sedentarisme ‘obligatori’ al qual sotmetem al nostre cos (massa hores assegudes al dia) fa que aquestes patologies cada vegada siguin més i més freqüents. Ballar és la solució a tot això.

Les teves cames es s’activaran com mai gràcies al ball: com que és un exercici cardiovascular, ple de moviments i continuat en el temps; les nostres cames i glutis es tonificaran més ràpidament que amb altres exercicis específics. El teu tren inferior estarà més musculat i el greix resistent cada vegada serà menor si som constants.

4. Ossos i articulacions més sans: Contràriament al que es pot pensar, ballar no és un exercici perillós, sinó tot el contrari. La capacitat i resistència d’ossos, articulacions i músculs es veurà augmentada, fent que ens veiem i sentim més forts i amb més vitalitat.

5. Un moment de felicitat: Està científicament demostrat que ballar allibera endorfines, l’hormona de la felicitat. Durant la seva pràctica el cervell multiplica la seva activitat se centra en el ball i això ens ajuda a oblidar les preocupacions i relaxar-nos gràcies al ball. A més, en acabar tindrem una sensació d’eufòria i alegria per la feina ben feta. I l’estrès, miraculosament, desapareix …

6. Major flexibilitat: Gairebé sense adonar-nos, el ball farà que els teus moviments siguin més harmònics i naturals. És una conseqüència natural de practicar el ball amb freqüència. Com a resultat d’això tindrem menys lesions articulars (esquinços, elongacions, estirades …) i el nostre cos guanyarà en flexibilitat.

7. Memòria i coordinació multiplicades: Per descomptat, si la nostra flexibilitat augmenta també ho farà la nostra coordinació … I de pas la nostra memòria. Mentre ballem, el nostre cervell es posa en marxa per aprendre i memoritzar els passos i coreografies. Així, la nostra coordinació augmenta i estarem més atents i desperts davant els reptes i estímuls del nostre dia a dia (treball, relacions socials …).

8. Un esport social: “Bailar pegados és bailar” cantava Sergio Dalma. I encara que no sigui sempre així, la veritat és que ballar és un esport que es practica millor en companyia. Si a l’hora d’anar al gimnàs busques una parella, per què no fer-ho en anar a ballar? Us donareu suport i us motivareu per anar-hi i a més fomentaràs una amistat. El ball no entén de sexes, edats ni forma física.

9. Ideal per sortir de la rutina i conèixer gent: I si ets dels que no tenen a ningú per anar a ballar, no et preocupis ‘hi ha més gent com tu! Si vas a ballar coneixeràs gent amb les teves mateixes inquietuds, desitjant progressar, fer exercici, aprendre una activitat nova, conèixer gent ¡i divertir-se! ‘Només’ has de sortir de la teva zona de confort, vèncer la por a allò desconegut (en una classe de ball tots aprenen) i donar el millor de tu … Segur que tornes encantat/da!

Ja només et queda dirigir-te a l’escola de ball, buscar o preguntar per la classe de ball que més et atregui: txa-txa, tango, slowfox, bachata, salsa, pasdoble, rock&roll …

Els nostres tècnics esportius oficials t’informaran, ja no tens excusa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: